לכידת נחש בעזרת לוכד נחשים מוסמך
הנחשים בעלי דם קר, זאת אומרת שהגוף שלהם תלוי בטמפרטורת הסביבה בו הוא נמצא. בחורף הנחשים מסתתרים ואינם פעילים, ואילו באביב, בחודש מרץ, כאשר הטמפרטורה עולה ומזג האוויר מתחמם, הם מתחילים לצוץ במקומות שונים. הם פועלים בעיקר בשעות הערב המוקדמות. כמו כן, ההתרבות מתרחשת בעונת האביב והקיץ: הנקבה מפיצה פֶרומונים (הורמונים) ומושכת בכך את הזכרים.
מאחר והנחש הנו חיה מוגנת במדינת ישראל, אסור להרוג אותו. זאת גם הסיבה שלא קיים שירות הדברה נגד נחשים אלא לכידת נחשים בלבד. צוות לוכדי הנחשים של חברת חלד הדברה מקצועית לוכד את הנחשים ומחזיר אותם לטבע בצורה בטוחה, מהירה ומקצועית. אחת השיטות להימנע מהופעה חוזרת של נחש היא פשוט לדאוג שלא תהיה נוכחות של מזון בסביבת מגוריכם. רוצים לדעת על שיטות נוספות למניעת התופעה?
צוות המדבירים של חלד ישמח לגלות ולהסביר לכם את כל השיטות והפעולות שניתן לבצע כדי למנוע הופעה חוזרת של המטרד. התקשרו אלינו – נשמח לסייע.
שירות מקצועי ואיכותי – באחריות!
החברה פועלת עם תו תקן ISO 2009 וברישיון המשרד לאיכות הסביבה. כמו כן, חברת חלד הדברה לקחת חלק בארגון המדבירים הארצי והאירופאי.
נתקלתם בנחש? זהירות! התרחקו והזמינו לוכד נחשים מוסמך
ראשית, יש לשמור על מרחק ביטחון אך לנסות לשמור על קשר עין עם הנחש עד להגעת הלוכד, שימו לב כי רוב ההכשות על ידי נחשים מתרחשות בעת ניסיונות ללכוד או להרוג את הנחש ולכן חשוב להיזהר ולא לנסות לטפל במטרד בעצמכם.
לנחשים שני אלמנטים המסכנים מאוד חיי אדם:
הכשה – הכשה של נחש ארסי ממיתה בעזרת הארס. בשיני הנחשים ישנו חור דרכו מועבר הארס בעזרת פעולה הדומה לזריקה. הארס בתחילה גורם לשיתוק הגוף ואח"כ להרס האיברים הפנימיים.
חנק – הנחש כורך את הגוף סביב הטרף וחוסם את דרכי הנשימה שלו. נחשים אלה אינם ארסיים.
איך להתמודד עם נחש בבית עד שיגיע לוכד נחשים מקצועי:
- הימנעו מהדחף לתקוף את הנחש עם מטאטא או מקל. נחש לא יתקוף אתכם אם לא תתקפו אותו. פשוט אל תתגרו בו.
- מומלץ לשמור על קשר עין עם הנחש, עד שיגיע לוכד הנחשים, כדי שיהיה קל ללכוד אותו.
- הרחיקו ילדים קטנים וחיות מחמד מהאזור בו ראיתם את הנחש.
- חשוב שגם אתם כמבוגרים, תהיו במרחק ביטחון מהנחש. שימו נעליים סגורות ותדאגו ליצור תנאי הגנה אופטימליים.
הכשת נחש: איך מזהים ומה עושים?
למרות שרוב הנחשים בארץ אינם לא ארסיים, חשוב להיזהר ולשמור על כללי הבטיחות עד שמגיע לוכד הנחשים. הכיש אתכם נחש? לפניכם סימנים שיכולים לסייע לכם לזהות את המצב ולטפל טיפול ראשוני:
- סימני שיניים.
- שלפוחיות.
- פסים אדומים מעל למקום ההכשה.
- תחושת נימול ועקצוץ.
- חולשה, הזעה, בחילה, הקאה, דופק מואץ, סימני הלם, דימומים, פרכוסים, הפרעות קצב לב, איבוד הכרה.
במקרה של הכשת נחש יש להרגיע את הנפגע ולמנוע תזוזה מרובה בכדי למנוע את התפשטות הארס בגוף במהירות. במידה וההכשה בוצעה בחת הגפיים כדאי לקבע את הגפה לגוף ולמנוע תזוזה שלה.
צרו קשר במהירות עם שירותי החירום להזמין אמבולנס או פנו את הנפגע במהירות האפשרית. כמו כן, במידה והנחש עדיין בסביבה צרו קשר עם חלד הדברות להזמנת לוכד נחשים מוסמך.
לסיכום, לוכדי הנחשים של חברת חלד הם מוסמכים – בעלי היתר לכידה מטעם רשות הטבע והגנים, על פי החוק. הם מיומנים בתחום וברשותם כל הידע והכלים הדרושים, ללכידת נחשים בצורה הבטוחה והנכונה ביותר.
נחש מתחת לקש: מידע על הנחשים
מדינת ישראל כ-35 מיני נחשים, אשר מתוכם שמונה ארסיים (צפע ארץ-ישראלי, צפע החרמון, אפעה מגוון, שפיפון הנגב, עכן גדול, עכן קטן, שרף עין-גדי ופתן שחור).
בתואר הנחש הנפוץ ביותר בישראל זוכה: הנחש הארסי הנפוץ בארץ הוא צפע. קל לזהות אותו – הוא לא ארוך במיוחד, יכול להגיע ל-1 מטר עד 1.5 מטרים. ראשו משולש, ועל גופו טבעות.
ההתרבות מתרחשת בעונת האביב והקיץ, הנקבה מפיצה פֶרומונים (הורמונים) ומושכת בכך את הזכרים. הנקבה מטילה בין 2 ל-100 ביצים, תלוי בסוג הנחש. הביצים בוקעים לאחר כחודש חודשיים.
הנחש, שמשיל את עורו מספר פעמים במהלך חייו, ניחן במערכת שרירים חזקה ביותר והתקדמותו נעשית בפיתול. בנוסף, הוא ניחן בחוש ריח מפותח ביותר. מאחר שלנחשים אין שיניים הם בולעים את הטרף שלם, ובמקום שיניים מערכת השרירים המפותחת שלהם משמשת כלעיסה.
שתי עובדות מעניינות על הנחש – הראייה שלו לוקה בחסר ויש לו אוזן פנימית, שמונעת ממנו לשמוע צלילים, מצד שני הוא יכול לשמוע זעזועים בקרקע